Find Ceramic Seal, Mechanical Seal, Ceramic Pump Seal Ring on Industry Directory, Reliable Manufacturer/Supplier/Factory from China.

Inquiry Basket (0)
Home > Products > Ceramic seal rings > Industrial Al2O3 Alumina Ceramic Mechanical Seal

Industrial Al2O3 Alumina Ceramic Mechanical Seal

Basic Info

Model No.:  alumina ceramic

Product Description

Model NO.: alumina ceramic Pressure: High Pressure Mechanical Seals Temperature: Temperature Mechanical Seal Standard: Standard Balance: Balanced Certificate: ISO9001 Specification: as requirement HS Code: 848420090 Structure: Single End Speed: Ultra-High-Speed Mechanical Seal Performance: Corrosion Type: O-ring mechanical seals Function: for Pump, Compressor Trademark: JR Origin: China
Mechanical seal-multiple spring which are availble in a wide varietyh of elastomers for handing practically every industril fluid. All components
are held togther by a snap ring in a unized construction design and can
be repaired easily on-site.
 
Mechanical  alumina ceramic pump seal ring

Description:

1.Material: 99% 95% Al2O3 
2.Method of moulding: Thermal casting/dry press/ extrusion
3.Colour:white
4. Sintering temperature:1750oC
5.Material characteristics: HRA&ge 86 &rho&ge 3.6 resist acid and alkali
6.Surface finish: Ra0.4&simRa0.8&mum
7.Packing: pack with carton and ship with wooden case
8.Produce products according to molds or drawings provided.by the client and quote according the data of the products
9.The mould fee of the non-standard products: According the quotion of product.

 


95%/99%/99.7% Al2O3 Material Parameters:

Item

Test Condition

Unit&Symbol

95%Alumina ceramics

99%Alumina ceramics

99.7%Alumina ceramics

The main chemical ingredient

 

 

Al2O3

Al2O3

Al2O3

Bulk Density

 

g/cm3

3.6

3.89

3.96

Maximum Use Temperature

 

 

1450°C

1600°C

1650°C

Water absorption

 

%

0

0

0

ROHS Hardness

 

 

≥85

≥89

≥89

Flexural strength

20° C

MPa (psi x 103)

358 (52)

550

550

Compressive Strength

20° C

MPa (psi x 103)

2068 (300)

2600(377)

2600(377)

Fracture Toughness

K(I c)

Mpa m1/2

4-5

5.6

6

Coefficient of
thermal expansion

25-1000° C

1X 10-6/°C

7.6

7.9

8.2

Coefficient of
thermal conductivity

20° C

W/m °K

16

30.0

30.4

Thermal Shock Resistance

Tc

°C

250

200

200

Dielectricity constant

1MHz.25°C

 

9

9.7

9.7

Dielectric strength

 

ac-kV/mm (ac V/mil)

8.3 (210)

8.7 (220)

8.7 (220)

Volume Resistivity

100°C

ohm-cm

> 1013

> 1014

> 1014
 


mechanical seal could be interchangeable with John crane, Burgmann, 
Aesseal, Vulcan, Roten seals etc.
 
All ranges of mechanical seals for Flygt Pumps, Grundfos Pumps, Alfa Laval 
Pumps, APV Pumps, Grindes Pumps, Fristam, ABS, Alleeiler, EMU, GEA 
Tunchenhagen, Godwin, Hidrostal, Hilge, Johnson, Lowara, Waukesha, 
Vogelsang Pumps etc.
 
At the meantime, we could manufacture seals according to your sample or
 drawing, and design as your request.
 
With advanced designer&manufacturer of machanical seal, for industrial pump, 
its range involves in: industrial pump mechanical seal, mixer and agitator seal, 
cartridge seal, metal bellows seal, auto cooling pump seal and suto air-condition compressor lip seal.
It is widely used and highly reliable in food, drink, petroleum, chemistry, 
refinery, paper making, pharmacy, power and auto industry etc.
 
Characteristics:
High and low temperature resistant, acid-alkali resistant, ozone resistant, aging resistant, weather resistant, good
 insulation property, anti-toxic, good air-permeable, etc.

Question 1: Are you a factory or a trade company?
Answer: We are a factory and have our top sales for the trade service.

Question 2: Can I try to get a SAMPLE before the order?
Answer: Sure. You can ask for the samples. Usually they're free.

Question 3: Where is your factory located? How can I visit there? 
Answer: Our factory is located in Ningbo, China. You can fly to
 Ningbo or Shanghai airport directly. All our clients, from home or abroad, 
are warmly welcome to visit us!

Question 4: How does your factory do regarding quality control? 
Answer: Quality is priority. We always attach great importance to q
uality controlling from the very beginning to the very end. 
Our factory has gained ISO9001 authentication.

Question 5: How about the lead time?
Answer: Within10-20 days after getting the prepayment.

Question 6: How can we pay?
Answer: For small sample shipping cost, you can pay either by paypal 
or by T/T. And by T/T at sight for large amount of the order.
 
Question 7: If OEM available?
Answer: Yes, we provide all of our products OEM /ODM service.
 
Question 8: If I can buy pumps or pump parts from your company?
Answer: Yes , we also provide pumps and pump parts, such as Lobe pumps, 
Compound & homogeneous pumps, Homogeneous & emulsification pumps 
and so on. Please kindly visit our website: www.supseals.com

Contact us if you need more details on Ceramic Seal. We are ready to answer your questions on packaging, logistics, certification or any other aspects about Mechanical Seal、Ceramic. If these products fail to match your need, please contact us and we would like to provide relevant information.

Product Categories : Ceramic seal rings